fbpx Skip to main content

Logistieke flow

De logistieke interactie met de bouwplaats

Er spelen diverse logistieke interacties een cruciale rol bij het waarborgen van soepele operaties en efficiënte projectuitvoering binnen een bouwbedrijf. Ontdek drie essentiële pijlers die nauw met elkaar verbonden zijn: het beheer van materieel en de verhuur van werven via de Requirements App, het beheer van voorraad voor verbruiksartikelen en het bijbehorende magazijnbeheer via de Logistics App. Dit vormt de ruggengraat van een goed georganiseerde en geoptimaliseerde operationele aanpak, die bouwbedrijven in staat stelt om kosten te beheersen, de logistieke flow te optimaliseren en de algehele efficiëntie te vergroten.

Vrijblijvend adviesOntdek meer

De traditionele manier

Loop je ook tegen deze valkuilen?

De huidige valkuilen

Zowel kleine, middelgrote als grote bouwbedrijven krijgen op een bepaald punt te maken met de complexiteit van de logistieke van en naar de bouwplaats. De interactie met de bouwplaats brengt verschillende potentiële valkuilen met zich mee die bouwbedrijven kunnen belemmeren in het bereiken van efficiëntie en succes. We lichten er enkele uit:

Onvoldoende planning

Het niet grondig plannen van bouwactiviteiten, het toewijzen van middelen en het voorbereiden van de bouwplaats kan leiden tot inefficiënties, vertragingen en onverwachte obstakels tijdens de projectuitvoering. Een gebrek aan grondige planning kan bijvoorbeeld leiden tot stilstand van machines op de werf.

Onvoldoende coördinatie van leveringen

Een slechte coördinatie van leveringen van materieel en materiaal naar de bouwplaats kan leiden tot vertragingen en inefficiënties. Het kan ook leiden tot een gebrek aan ruimte voor opslag en extra kosten voor het oplossen van logistieke problemen.

Communicatieproblemen tussen de verschillende teams

Als je leveranciers, onderaannemers en projectmanagers niet op één lijn zitten en geen toegang hebben tot dezelfde informatie, kunnen misverstanden en verkeerde beslissingen worden gemaakt. Dit kan resulteren in onnodig veel telefoongesprekken en e-mails om de communicatie te herstellen en de projectvoortgang ad hoc te coördineren.

Onnauwkeurige documentatie

Het ontbreken van keuringsinformatie en technische informatie kan de veiligheid en efficiëntie van de arbeiders in gevaar brengen. Toegang tot keuringsinformatie en technische fiches (via scannen) vergemakkelijkt het snel raadplegen van belangrijke documentatie en draagt bij aan een efficiënte werkomgeving op de bouwplaats.

Ontdek de ervaring van Sodemat Eiffage

Ontdek hoe Sodemat Eiffage een efficiënte goederenstroom heeft weten te realiseren dankzij de Logistics App. Met 24/7 live en accurate stockvoorraad heeft Sodemat Eiffage de controle over hun materieelbeheer naar een nieuw niveau getild. In deze testimonial delen ze hun succesverhaal en laten ze zien hoe deze geavanceerde app hen heeft geholpen om real-time inzicht te krijgen in hun voorraad, verspilling te minimaliseren en de logistieke processen naadloos te laten verlopen.

Ontdek de review

Een overzicht over je goederen

Accuraat, efficiënt en duurzaam.

Logistics App

Requirements App

Krijg grip op je materieel

Ontdek de mogelijkheden

24/7 inzicht met Logistics App.

Het magazijn in je broekzak

Logistics App is speciaal ontworpen om bouwbedrijven te helpen bij het stroomlijnen van hun logistieke processen, het beheren van voorraad en het optimaliseren van de materieelstroom. Met real-time inzicht in de voorraad en de mogelijkheid om 24/7 de stockvoorraad te volgen, biedt de Logistics App een ongeëvenaarde controle en efficiëntie.

Scannen

Krijg je een bestelling binnen of wil je gewoon meer informatie over een product? Scan het product door middel van de barcode. Met een tik verschijnt er een scherm waardoor je het label van het artikel kunt scannen.

24/7 stockmonitoring

De gebruiksvriendelijke navigatie maakt het mogelijk om de stockproducten in een sneltempo te vinden. Bestel producten zonder Logistics te raadplegen.

Efficiënte communicatie tussen magazijn en werfleider

Logistics App biedt een gestroomlijnde communicatie tussen het magazijn en de werfleider. Hierdoor kunnen materialen en benodigdheden op tijd worden geleverd, waardoor vertragingen worden voorkomen en de bouwplanning soepel verloopt.

Bewaar een stockartikel met een artikelfiche

Beheer voorraadartikelen en koppel aan gedetailleerde artikelfiches. Dit zorgt voor een nauwkeurige en georganiseerde opslag van informatie over de voorraad.

Raadplegen van de beschikbare goederen en materieelstukken

Raadpleeg snel en gemakkelijk alle beschikbare goederen en materieelstukken zoals technische fiches, handleidingen en keuringsverslagen. Dit maakt het gemakkelijker om belangrijke informatie te vinden en te gebruiken tijdens het bouwproces.

Mobiele toegang en flexibiliteit

Doordat de app beschikbaar is op smartphones en tablets, kunnen medewerkers en beheerders bestellingen plaatsen, bijhouden en goedkeuren, ongeacht hun locatie. Dit biedt meer flexibiliteit en maakt het mogelijk om bestellingen te beheren terwijl men onderweg is.

Van de werf tot het magazijn met Requirements App.

Geef interne bestellingen door

In de dynamische wereld van bouw- en constructiebedrijven speelt een naadloze coördinatie tussen de werf en het magazijn een cruciale rol in het waarborgen van soepele operationele processen. De Requirements App is specifiek ontworpen om de uitdagingen aan te pakken die gepaard gaan met het beheer van interne bestellingen tussen de bouwlocatie en het magazijn. Deze app vormt de digitale ruggengraat van een gestroomlijnde aanpak om materialen, gereedschappen en materieel efficiënt te verplaatsen naar waar ze nodig zijn, op het moment dat ze nodig zijn.

Snelle en eenvoudige bestelprocessen

Met de Requirements App kunnen medewerkers snel en gemakkelijk interne bestellingen plaatsen via hun smartphone of tablet. Dit vermindert de administratieve lasten en bespaart tijd, waardoor het bestelproces efficiënter wordt.

Real-time inzicht in bestellingen

De app biedt real-time updates over de status van bestellingen, waardoor zowel de aanvrager als het beheer direct op de hoogte zijn van de voortgang. Dit bevordert transparantie en helpt vertragingen te voorkomen.

Nauwkeurig voorraadbeheer

De Requirements App houdt de voorraadniveaus bij en geeft inzicht in de beschikbaarheid van materialen en benodigdheden. Dit helpt bij het verminderen van onnodige bestellingen en voorkomt tekorten, wat verspilling minimaliseert en de efficiëntie van het voorraadbeheer verbetert.

Goedkeuringsprocessen vereenvoudigen

Keur bestellingen digitaal goed waardoor het hele goedkeuringsproces efficiënter en sneller verloopt. Dit voorkomt vertragingen bij het verkrijgen van goedkeuringen en zorgt voor een gestroomlijnde workflow.

Mobiele toegang en flexibiliteit

Doordat de app beschikbaar is op smartphones en tablets, kunnen medewerkers en beheerders bestellingen plaatsen, bijhouden en goedkeuren, ongeacht hun locatie. Dit biedt meer flexibiliteit en maakt het mogelijk om bestellingen te beheren terwijl men onderweg is.

Een compleet ecosysteem.

Verlies geen tijd aan het zoeken van informatie. Alle
werkinstrumenten heb je in handbereik, in één platform.

Bekijk onze integraties

Meer weten?

Maak kennis met onze module tijdens een demo.
We tonen het je graag!

Vraag jouw demo aan