fbpx Skip to main content

24/7 live en accurate stockvoorraad

Sodemat Eiffage is de afdeling binnen Eiffage die verantwoordelijk is voor onderhoud en herstellingen van materialen. Om de logistieke processen efficiënter te laten verlopen, heeft Sodemat Eiffage de hulp ingeroepen van KPD. Bekijk hieronder de testimonial of lees het bijgevoegde artikel.

 

KPD module: Logistics App

Een efficiënte opslagplaats

Peter D’Aubioul, Site Manager van Sodemat Eiffage Benelux: ‘Vroeger hadden we moeite om materialen terug te vinden. Daarom hebben we besloten om de opslag van deze materialen te organiseren door ze op te delen in zones’. Door de materialen op te delen in zones kan het bedrijf de efficiëntie van de opslag verbeteren en het gemakkelijker maken om de juiste materialen te vinden wanneer dat nodig is. Door de site in zones te verdelen weten we precies welke materialen in welke zone opgeslagen wordt. Samen met KPD hebben we het ‘Scanningsproject’ opgezet waardoor we nu alle materialen goed kunnen inventariseren.

De mogelijkheden waren direct duidelijk.

Op de bouwsite van vandaag is het gemakkelijker dan ooit tevoren om alle benodigdheden op de juiste plek te krijgen. Dankzij de digitale transformatie kunnen we nu terugkerende leveringen efficiënt beheren met behulp van scanners die in realtime werken. Geen gedoe meer met het ophalen van werflijsten bij dispatch – nu kan de heftruckchauffeur gewoon de scanner gebruiken en zien welke materialen waar naartoe moeten. Dit zorgt voor een nauwkeurige stocktelling en stelt ons in staat om onze materialen soepeler en sneller te verzamelen. Dankzij deze vooruitgang kunnen we ons concentreren op efficiëntie en veiligheid op de site.

Duurzame digitalisatie met KPD

Peter vertelt: ‘KPD is onze leverancier van ERP en heeft zich volledig ingezet voor de Logistics App. Vanaf de start hadden we veel vertrouwen in KPD. Dankzij de goede samenwerking, communicatie en duidelijke actiepunten maakten we samen stappen in de juiste richting’.

We wilden geen overweldigende hoeveelheid digitale tools zoals sommige andere bouwbedrijven, maar in plaats daarvan wilden we ons richten op duurzame innovatie. Gelukkig heeft KPD ons geholpen om onze doelen te bereiken. We zijn dan ook erg blij met de inzet van KPD en het feit dat ze hebben gezorgd voor een op maat gemaakte oplossing die precies bij onze behoeften past. Dankzij KPD kunnen we nu profiteren van de voordelen van de Logistics App, terwijl we ons kunnen concentreren op duurzame innovatie in de bouwsector.

Over Sodemat Eiffage Benelux

Opgericht in 2002, doet Sodemat dienst als de materiaaldienst van Eiffage Benelux. De verschillende leden van de groep kunnen bij Sodemat terecht voor groot en klein materieel dat nodig is voor de uitvoering van hun bouw- en civieltechnische werven.

De diversiteit aan materialen en machines biedt talloze mogelijkheden, maar kan ook uitdagend zijn. Een goede structuur is daarom van essentieel belang om alles georganiseerd en efficiënt te laten verlopen. Op deze manier kunnen verschillende zones worden gecreëerd, zodat elk team of elke afdeling optimaal kan werken zonder hinder te ondervinden van andere activiteiten op de site.

Door de goede structuur en het georganiseerde karakter van deze site kunnen bouwbedrijven hun projecten op tijd en binnen budget voltooien. Het is een plek waar efficiëntie, professionaliteit en veiligheid samenkomen en waar vakmensen hun passie voor bouwen kunnen uiten.

Terug naar klanten