fbpx Skip to main content

KPD Tendering

Tijdwinst in bouwcalculaties met KPD Tendering

In de wereld van bouwcalculaties is tijd een waardevol goed en slimme professionals weten dat efficiëntie de sleutel is tot succes. KPD Tendering, de krachtige calculatiesoftware van KPD, biedt een reeks krachtige functies die niet alleen de efficiëntie verbeteren, maar ook de productiviteit verhogen. Laten we duiken in hoe KPD Tendering tijd bespaart en processen stroomlijnt.

Vrijblijvend adviesTendering
Win tijd met je calculatie

Functionaliteiten in calculatiesoftware: win tijd

 • Bibliotheken: Datahergebruik voor snelheid en consistentie
  Met KPD Tendering wordt gegevensinvoer een eenmalige taak. Bibliotheken stellen gebruikers in staat om standaardinformatie zoals materialen en kostenposten op te slaan en eenvoudig opnieuw te gebruiken. Dit minimaliseert niet alleen fouten, maar versnelt ook het calculatieproces doordat gebruikers niet steeds dezelfde informatie hoeven in te voeren.
 • Efficiënte Excel-import: Geen tijdverspilling door overtypen
  De kracht van KPD Tendering komt ook tot uiting in de efficiënte Excel-importfunctionaliteit. In plaats van tijdrovend handmatig overtikken, kunnen gebruikers met één klik gegevens vanuit Excel importeren. Hierdoor wordt niet alleen kostbare tijd bespaard, maar wordt ook de kans op fouten verminderd die kunnen optreden bij handmatige invoer.
 • Autocalculatie en typemeetstaat: Slimme herhaling van werken
  KPD Tendering maakt gebruik van autocalculatie op basis van een typemeetstaat, waardoor het hercalculeren van terugkerende werken een fluitje van een cent wordt. Door een slimme structuur toe te passen, hoeven professionals niet steeds opnieuw dezelfde berekeningen uit te voeren. Dit zorgt voor consistente en snelle resultaten.
 • Opzoekingenscherm en referentieposten: Snel toegang tot belangrijke informatie
  Het opzoekingenscherm van KPD Tendering biedt een gestroomlijnde manier om specifieke informatie te vinden. Daarnaast kunnen referentieposten worden gebruikt om eerder werk als basis te gebruiken voor nieuwe calculaties. Het resultaat? Snelheid, efficiëntie en geen dubbel werk.
 • BIM-functionaliteit: Efficiënt en accuraat met bouwinformatiemodellen
  BIM-functionaliteit in KPD Tendering tilt het calculatieproces naar een hoger niveau. Professionals kunnen snel hoeveelheden uit het BIM-model halen en deze naadloos integreren in hun meetstaat. Hierdoor wordt niet alleen tijd bespaard, maar wordt ook de nauwkeurigheid van de calculaties verbeterd.
 • Topsheet overzicht: inzicht in kernwaarden
  De topsheet-functie van KPD Tendering biedt een gestructureerd overzicht van alle kernwaarden van een calculatie. Dit omvat niet alleen totale kosten, maar ook een gedetailleerde opsplitsing per commerciële code. Het stelt gebruikers in staat om snel inzicht te krijgen in de cruciale aspecten van hun project. KPD Tendering maakt het afronden van totaalbedragen naar specifieke prijzen eenvoudig. Hierdoor kunnen gebruikers vlot en nauwkeurig financiële overzichten creëren en aanpassingen maken volgens hun specifieke behoeften.
 • Cloudcalculeren: Samenwerken aan calculaties
  KPD Tendering maakt het mogelijk om samen te werken aan calculaties in de cloud. Dit opent de deur naar efficiënte samenwerking, waar teamleden op afstand tegelijkertijd aan een calculatie kunnen werken. Dit versnelt het proces en verhoogt de productiviteit.

Bart Raats van Dethier vertelt meer.

Om de voordelen van KPD Tendering te onderstrepen, bekijken we de testimonial van Dethier. Ontdek hoe dit gerenommeerd bouwbedrijf snel kan inspelen op prijsschommelingen en efficiëntieverbeteringen realiseerde door gebruik te maken van de krachtige functies van KPD Tendering. In de competitieve wereld van de bouw is tijd besparen niet alleen een luxe; het is een noodzaak. Met KPD Tendering krijgen bouwprofessionals niet alleen de mogelijkheid om tijd te besparen, maar ook om hun processen te optimaliseren, fouten te minimaliseren en uiteindelijk succes te vergroten.

Testimonial

Een compleet ecosysteem.

Verlies geen tijd aan het zoeken van informatie. Alle
werkinstrumenten heb je in handbereik, in één platform.

Bekijk onze integraties

Meer weten?

Maak kennis met onze module tijdens een demo.
We tonen het je graag!

Vraag jouw demo aan