fbpx Skip to main content

Efficiëntere calculaties, handige automatisaties en snel inspelen op prijsschommelingen

Dethier is enorm hard bezig met digitalisering en innovatie. De link met KPD was dan ook snel gelegd. Om meer grip te krijgen op onze calculaties gebruiken we sinds 2021 vNext – ondertussen Tendering – en daar plukt het calculatieteam dagelijks de vruchten van. Bekijk hieronder de testimonial of lees het bijgevoegde artikel.

 

KPD module: Tendering

Inspelen op prijsschommelingen

Bart Raats, hoofdcalculator, vertelt: ‘De huidige bouwmarkt is uitdagend. Duidelijke inzichten krijgen in alle kosten en snel op de bal spelen is cruciaal voor bouwprojecten. Ook al is het niet makkelijk om alle kosten tot in detail te berekenen, toch doen we dat voor elk type project. Prijzen van allerhande grondstoffen schommelen enorm waardoor we snel moeten schakelen per project. Tendering, het vroegere vNext, maakt dit mogelijk’.

De voordelen waren onmiddellijk tastbaar

Een calculatie moet vooral efficiënt en accuraat zijn. Bart: ‘We vertrekken steeds vanuit de meetstaat, voegen prijzen toe en sturen op basis van deze factoren een offerte naar de bouwheer. Om het calculatieproces te versnellen doen we beroep op de calculatiemodule van KPD. Vanaf de start merkten we veel voordelen op korte termijn. Het calculatieteam was direct weg met Preconstruction. De module is erg gebruiksvriendelijk, to-the-point en op maat van het calculatieproces. Hierdoor kunnen we elke calculatie veel sneller afwerken.

De specifieke kennis hielp ons vooruit

Ons team, inclusief mezelf, hadden onmiddellijk het gevoel: ‘Ze weten waar ze over bezig zijn’. Terwijl de consultants onze processen in kaart brachten speelden ze onmiddellijk in op mogelijke oplossingen. Dat gaf een gevoel van vertrouwen. De consultants zijn erg klantgericht en zorgen voor de meest optimale oplossing. We zijn er dan ook zeker van dat elke aannemer een pakket op maat krijgt. 

Over Dethier

Dethier, bouwgenoot sinds 1947. Een familiebedrijf waar samenwerken steeds op de eerste plaats komt. Als toonaangevend bouwpartner profileren ze zich als een bouwbedrijf waar samenwerken op de eerste plaats komt. Dethier speelt een voortrekkersrol wanneer het gaat over digitalisatie, lean bouwen, design & build en duurzaamheid.

Terug naar klanten