fbpx Skip to main content

Daadkracht door verhelderende inzichten
Met DataPartners & KPD

Door de integratie van Datapartners in het KPD ecosysteem gebruik je jouw favoriete tool over het volledig ERP-systeem.

Vraag een demo

Ontdek DataPartners

Voor elk type bouwbedrijf

Het KPD ecosysteem is alom bekend in de bouwsector vanwege zijn uitgebreide functionaliteit en geoptimaliseerde processen. Het stelt bouwbedrijven in staat om projecten te beheren, resources effectief in te zetten, kosten te volgen en communicatie te stroomlijnen.

Wil je gegevens omzetten in bruikbare inzichten? Hier komt DataPartners om de hoek kijken. DataPartners is dé specialist in het omzetten van ERP-processen naar op maat gemaakte rapportages. Met hun diepgaande analytische vermogen kunnen ze de ruwe gegevens die worden gegenereerd omzetten in visueel aantrekkelijke en begrijpelijke rapporten. Deze rapportage bevat telkens een verzameling van relevante data die gegenereerd wordt door de verschillende modules van het ERP pakket binnen uw bedrijf. Dat kan onder meer gaan om gegevens uit de Finance-module, Project-module, Real Estate-module of de Logistiek-module.

Wat is Business Intelligence (BI)?

Business Intelligence (BI) in de bouwsector verwijst naar het verzamelen, analyseren en presenteren van relevante zakelijke gegevens en informatie om besluitvorming te verbeteren en strategische doelen te ondersteunen. In de context van de bouwindustrie omvat BI het gebruik van geavanceerde tools en technologieën om waardevolle inzichten te verkrijgen uit een overvloed aan gegevens die worden gegenereerd tijdens het ontwerpen, bouwen en beheren van projecten.

Het belang van Business Intelligence

Het belang van Business Intelligence voor de bouwsector is niet te onderschatten. BI biedt de mogelijkheid om gegevens te verzamelen en te analyseren vanuit verschillende bronnen zoals calculaties, resultaten, voorraadbeheer en projectvoortgang. Deze geconsolideerde gegevens stellen bouwprofessionals in staat om trends, patronen en potentiële problemen te identificeren waardoor je proactieve beslissingen kunnen nemen.

Verder ondersteunt Business Intelligence het proces van gegevensgestuurde besluitvorming. Door middel van dashboards, rapporten en visualisaties kunnen belangrijke belanghebbenden snel toegang krijgen tot relevante informatie over projectprestaties, budgetstatus en resourceallocatie. Dit leidt tot een beter begrip van de bedrijfsvoering en helpt bij het nemen van strategische beslissingen die de algehele efficiëntie en winstgevendheid ten goede komen.

Business Intelligence versnelt werkprocessen voor de bouw

Een van de meest opmerkelijke manieren waarop Business Intelligence werkprocessen in de bouwsector versnelt is door het verbeteren van projectplanning en -beheer. Met behulp van historische gegevens en voorspellende analyses kunnen bouwbedrijven nauwkeurigere schema’s opstellen, risico’s identificeren en beter anticiperen op mogelijke vertragingen. Dit resulteert in strakkere deadlines en verbeterde projectuitvoering.

Daarnaast draagt BI bij aan verbeterde resourceplanning en -optimalisatie. Door inzicht te krijgen in de beschikbaarheid en toewijzing van arbeidskrachten, materialen en apparatuur, kunnen bouwbedrijven de benodigde middelen beter coördineren en efficiënter inzetten. Dit minimaliseert verspilling en verhoogt de productiviteit op de bouwplaats.

In essentie biedt Business Intelligence een krachtig instrumentarium voor de bouwsector om gegevens om te zetten in waardevolle inzichten en strategische voordelen. Door het verbeteren van besluitvorming, projectplanning en resourcebeheer draagt BI aanzienlijk bij aan het versnellen van werkprocessen en het bevorderen van succes in de dynamische en veeleisende wereld van de bouw.

Waarom is DataPartner een goede aanvulling voor het KPD ecosysteem?

DataPartner vormt een waardevolle aanvulling op het KPD ecosysteem om verschillende redenen. Allereerst brengt DataPartner een diepgaande expertise op het gebied van Business Intelligence (BI) en een uitgebreide kennis van het KPD ERP-systeem met zich mee.

Met hun kennis van BI kunnen ze helpen bij het ontsluiten en analyseren van de overvloed aan gegevens die binnen het KPD ecosysteem worden gegenereerd. Door geavanceerde analyses en rapportages mogelijk te maken, kunnen DataPartner’s diensten de besluitvorming binnen het ecosysteem verbeteren. Ze kunnen inzichten bieden die de bedrijfsprestaties stimuleren en strategische groeimogelijkheden identificeren.

Bovendien kan DataPartner’s expertise op het gebied van het KPD ERP-systeem een naadloze integratie en optimalisatie mogelijk maken. Dit kan leiden tot een efficiënter gebruik van hulpbronnen, gestroomlijnde bedrijfsprocessen en verbeterde operationele prestaties binnen het KPD ecosysteem.

De toevoeging van DataPartner aan het ecosysteem kan ook de samenwerking en synergie tussen verschillende partners versterken. Met hun diepgaande begrip van BI en ERP kunnen ze fungeren als een brug tussen technologieën en bedrijfsprocessen, waardoor partners binnen het ecosysteem effectiever kunnen samenwerken en waarde kunnen creëren.

Klaar om te versnellen?

Blijf up-to-date via onze nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*