fbpx Skip to main content

Tendering

Efficiënt calculeren met calculatiesoftware

Bereken efficiënt de kosten van jouw bouwprojecten met behulp van calculatiesoftware. Ontdek het meest krachtige calculatiepakket op de markt, speciaal ontworpen voor complexe bouwprojecten te berekenen. Tendering is de gebruiksvriendelijke module binnen het KPD-ecosysteem die speciaal is ontworpen voor bouwbedrijven zoals grondwerkers, waterbouwbedrijven, wegenbouwbedrijven, algemene aannemers en projectontwikkelaars. Laat Tendering je helpen bij het efficiënt berekenen van de kosten en het maximaliseren van de winst voor jouw projecten.

Vrijblijvend adviesTendering

Calculatiesoftware

Als bouwbedrijf wil je efficiënt en nauwkeurig kunnen werken aan je projecten. Het KPD ecosysteem is een krachtig en gebruiksvriendelijk platform dat bestaat uit zes verschillende modules die elk een specifieke functie vervullen. Eén van deze modules is de calculatiemodule. In dit artikel richten we ons op de voordelen van de calculatiesoftware voor verschillende soorten bouwbedrijven, zoals grondwerkers, waterbouwbedrijven, wegenbouwbedrijven, algemene aannemers en projectontwikkelaars. Lees verder om te ontdekken hoe de calculatiemodule van het KPD ecosysteem jouw werk efficiënter kan maken.

Voor eenvoudige & complexe bouwprojecten

Met KPD calculatiesoftware kun jij gemakkelijk kostprijsberekeningen maken voor zowel eenvoudige als complexe bouwprojecten. De geavanceerde functionaliteiten biedt jou de mogelijkheid om de calculatie efficiënt en accuraat uit te voeren. De schaalbare en integrerende calculatiesoftware is intuïtief en wisselt gemakkelijk gegevens uit met partnerprogramma’s. Geen verloren data of verouderde gegevens doordat je naast elkaar werkt, het handige portaal zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt samenwerken met andere teamleden die betrokken zijn bij jouw project.

De kracht van de calculatiemodule van KPD zit in de diverse mogelijkheden. We lichten enkele belangrijke verschillen uit omtrent het calculeren voor complexe als eerder courante bouwprojecten:

  1. Functionaliteit: Een calculatiepakket voor complexe bouwprojecten biedt erg geavanceerde functies. De calculatiemodule van KPD zorgt ervoor dat je o.a. meetstaten makkelijk kunt inlezen vanuit Excel, prijsaanvragen kunt beheren en automatisch kunt calculeren.
  2. Schaalbaarheid: Een calculatiepakket voor complexe bouwprojecten moet schaalbaar zijn en in staat zijn om te werken met grote hoeveelheden gegevens en complexe projecten. Het moet in staat zijn om de gegevens te verwerken die nodig zijn voor grote bouwprojecten, inclusief de bibliotheken, toepassen van marges, materiaallijsten en offertes.
  3. Integratie: Een calculatiepakket voor complexe bouwprojecten moet ook integreren met andere software zoals die vaak wordt gebruikt in de bouwsector, zoals projectmanagementsoftware en financiële software.
  4. Samenwerking: Een calculatiepakket voor complexe bouwprojecten moet ook de mogelijkheid bieden om samen te werken met andere teamleden die betrokken zijn bij het project. Dit kan betekenen dat het softwarepakket een portal biedt waarop alle betrokkenen kunnen inloggen en hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Kortom, een calculatiepakket voor complexe bouwprojecten biedt meer functies en mogelijkheden dan een courant calculatiepakket, en moet schaalbaar en integreerbaar zijn om te kunnen werken met de gegevens die nodig zijn voor grote bouwprojecten.

Algemene aannemers

Algemene aannemers hebben te maken met een breed scala aan bouwprojecten en moeten daarom flexibel kunnen zijn in hun aanpak. De calculatiemodule van het KPD ecosysteem kan daarbij helpen door het mogelijk te maken om snel en nauwkeurig kostenramingen te maken voor verschillende soorten projecten. Dit zorgt voor meer efficiëntie en flexibiliteit in het werk van de aannemer.

Grondwerken

Voor grondwerkers is het bijvoorbeeld belangrijk om de hoeveelheid grond en de kosten van het materiaal bij te houden. De calculatiemodule van het KPD ecosysteem kan hierbij helpen door deze taken te stroomlijnen en tijd en geld te besparen. Met deze software kun je snel en nauwkeurig berekenen hoeveel materiaal je nodig hebt en wat de kosten zullen zijn. Bovendien kun je eenvoudig wijzigingen aanbrengen in jouw berekeningen als er wijzigingen zijn in het project. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor meer efficiëntie en nauwkeurigheid in het werk.

Waterbouwbedrijven

Waterbouwbedrijven hebben vaak te maken met projecten die zich bevinden in of rondom water. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met specifieke factoren, zoals waterdiepte en stroming, bij het maken van kostenramingen. De calculatiemodule van het KPD ecosysteem is speciaal ontworpen om deze factoren mee te nemen en kan daarom bijdragen aan nauwkeurige kostenramingen en efficiënt projectmanagement.

Wegenbouwbedrijven

Wegenbouwbedrijven hebben weer andere uitdagingen, zoals het bepalen van de juiste hoeveelheid asfalt en funderingsmateriaal. Met de calculatiemodule van het KPD ecosysteem kunnen deze berekeningen snel en nauwkeurig worden gemaakt, wat bijdraagt aan een efficiënte planning en uitvoering van het project.

Wil je graag persoonlijk advies op maat van jouw valkuilen?
Onze consultants gaan tot het uiterste om jouw team volledig mee te krijgen.

Vraag jouw gratis traject aan

Een compleet ecosysteem.

Verlies geen tijd aan het zoeken van informatie. Alle
werkinstrumenten heb je in handbereik, in één platform.

Bekijk onze integraties

Meer weten?

Maak kennis met onze module tijdens een demo.
We tonen het je graag!

Vraag jouw demo aan