fbpx Skip to main content

KPD Services versterkt management met CEO Beau Osselaere, en krijgt met Green Park Investment Partners een nieuwe referentie aandeelhouder

ir. Marc Goossens en Catherine Gressens dragen de fakkel over bij KPD Services, dat met haar softwarepakket Bouwoffice is uitgegroeid tot de marktleider in ERP oplossingen voor de bouwsector in België. Beau Osselaere neemt over als CEO en zal de onderneming door de volgende groeifase leiden.

Al 35 jaar zet KPD Services uit Halen zich in voor de digitalisering van meer dan 300 bedrijven uit de bouwsector – van algemene bouw, renovatie, wegenbouw, tot installatie en projectontwikkeling. Het heeft verschillende gespecialiseerde tools ontwikkeld om het beheer en de opvolging van projecten te vereenvoudigen, zoals BouwOffice/vNext, waarmee het 50% van de grote bouwbedrijven in België bedient. De onderneming realiseert een omzet van EUR 5,5 miljoen met een 35-tal medewerkers vanuit haar hoofdkantoor in Halen en telt meer dan 300 bouwbedrijven als klant.

Na een langzame start raast er nu ook door de bouwsector een golf van digitalisering. De Confederatie Bouw geeft aan dat veel bedrijven reeds een eerste stap gezet hebben richting digitalisering van het volledige bouwproces, maar de meerderheid heeft nog een weg te gaan. Daarbij komen dan nog nieuwe populaire toepassingen zoals BIM, een digitaal model waarmee alle relevante informatie in het bouwproces beschikbaar wordt gemaakt voor alle bij de bouw aangesloten partijen. Het is op die kruising dat KPD de digitale partner wil zijn en blijven voor haar klanten.

ir. Marc Goossens (69), oprichter van KPD, is bijzonder verheugd om zijn geesteskind KPD nu over te dragen aan Green Park Investment Partners:

‘Ik ben ervan overtuigd dat Green Park en Beau Osselaere voldoende jong bloed en slagkracht hebben om te zorgen voor een duurzame continuïteit en innovatie. Onze meer dan 300 klanten kunnen op hun beide oren slapen.’

Beau Osselaere (39) heeft meer dan 13 jaar ervaring in het aansturen van technische teams binnen een grootbank in Londen en zal de komende maanden focussen op het bepalen van de missie, visie en strategie van de onderneming en de operationele prioriteiten die daaruit voortkomen. Green Park zal die volgende groeifase als hands-on investeerder mee begeleiden. Marc en Catherine Gressens blijven nog enkele maanden actief in de firma om de overdracht goed te laten verlopen en blijven daarna ook als aandeelhouder betrokken.