fbpx Skip to main content

De afgelopen jaren kende de bouwsector enorme prijsschommelingen en staat de sector steeds onder druk. Bouwbedrijven kijken steeds meer naar oplossingen om het bouwproces sneller en efficiënter te laten verlopen, ondersteunende technologie en software zit dan ook in de lift. Dat is maar goed ook, want de bouwkosten blijven stijgen.

Zowel Kanaal Z, nieuwssites zoals hln als de beroepsfederatie Embuild hebben het over de huidige tendensen in de bouwsector. In maart gaf Embuild aan dat de prijzen van bouwmaterialen gemiddeld 12% zijn toegenomen terwijl er op vandaag al sprake is van stijgingen tot 40% voor verschillende type bouwbedrijven. De stijging van de gasprijzen, de oorlog in Oekraïne en de inflatie zorgen ervoor dat de bouwbedrijven voor extra uitdagingen staan.

 

Herzieningsformule

Een oplossing voor de prijsschommelingen is de herzieningsformule (Ontdek het artikel over de herzieningsformule). Door deze formule is het mogelijk om de oorspronkelijke offerte te herzien volgens de de evolutie van de aan-en verkoopprijzen. Zowel de aanvrager als het bouwbedrijf krijgt op deze manier niet te maken met onvoorziene ongestructureerde schommelingen.

 

Gestructureerd calculeren

Net daarom moeten bouwbedrijven zichzelf en de resultaten beschermen door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de sector én steeds een accurate nacalculatie uit te voeren.

De herzieningsindex is een tool binnen de module ‘Preconstruction’. KPD’s oplossing voor calculatie en na-calculatie zorgt ervoor dat je bedrijfsprocessen geaccelereerd worden door middel van één ecosysteem. Creëer, verzend en nacalculeer complexe calculaties in no-time zonder het overzicht te verliezen. De verantwoordelijke en het team vindt het volledige dossier op één centrale plaats. Wij waarborgen jouw acceleratie zonder dataverlies.

Leave a Reply